Vegan ontbijten: mijn twee favoriete recepten!

waarom opeens anders ontbijten dan normaal?

Vegan ontbijten: zoals jullie weten, ben ik dus twee weken compleet plantaardig aan het eten. Wat ik grappig vond om te merken is dat ik opeens de behoefte voelde fancy ontbijtjes klaar te gaan maken. Alsof dat er allemaal bij hoort. Normaal gesproken ren ik doordeweeks met een bak koffie naar buiten en eet ik wat bammetjes of havermout met banaan. Nu had ik het idee dat ik ook hier weer van alles moest gaan ontdekken, terwijl mijn gewone ontbijt ook eigenlijk altijd al compleet plantaardig was. Waar zou dat nou door komen, denken jullie?

Mijn favorieten!

Uiteindelijk deel ik nu twee vegan ontbijtjes met jullie. Ik eet (of drink) dit echt heel vaak en is snel klaar. Goed voor doordeweeks! Dit zijn dus geen nieuw ontdekte recepten, maar juist mijn persoonlijke all time favorites.

Goedemorgen drinkontbijt smoothie – homemade style

Dit is echt een heel chill ontbijt voor onderweg. Je gooit het ’s ochtends allemaal in de blender en klaar is kees. Het vult voor mij echt goed genoeg tot aan de lunch.

Deze versie is met bosbessen, maar je kunt er van alles in gooien aan fruit, maar ook cacao of kokos bijvoorbeeld.

vegansmoothie
     Goedemorgen drinkontbijt – vegan style

So, what do you need?

  • 1 banaan
  • 300 ml plantaardige melk (ik gebruik meestal soya, omdat dat de hoogste voedingswaardes heeft)
  • een eetlepel lijnzaad
  • 30 gram havermout
  • handje (diepvries) bosbessen
  • ijsblokjes (alleen in de zomer)

So, what do you do?

Allemaal in de blender en gaan met die banaan!

Snelle granola uit de pan

Dit is wat mij betreft echt tip van de eeuw. Snelle granola uit de pan! Binnen vijf minuten is het klaar en het is zo ontzettend lekker!

Homemade granola uit de pan
     Homemade snelle granola uit de pan

So, what do you need?

  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of dadelsiroop etc.)

So, what do you do?

Je zet een koekenpan op het fornuis en je verhit deze. Daarna ga je de havermout erin en rooster je deze een minuutje. Als het een beetje begint te verkleuren, doe je er de ahornsiroop bij en blijf je roeren totdat het lekker ruikt, alles opgenomen is en een beetje bruin.

Ik eet dit vaak samen met banaan en dan soya-yoghurt.

Hebben jullie verder nog goede vegan ontbijt-ideeën? Ook voor de snelle doordeweekse dag?

 

Je kunt me ook hier volgen:
Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *